ZABAVI SE
 
HomePortailGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 Nos vredan 5 miliona evra!

Go down 
AuthorMessage
h5n1
Admin
Admin
avatar

Posts : 363
Join date : 2008-03-22
Age : 25

PostSubject: Nos vredan 5 miliona evra!   Sun Mar 23, 2008 12:01 am

Vodeći evropski proizvođač i degustator vina osigurao je nos na pet miliona evra, za slučaj da ostane bez njega ili čula mirisa, prenele su svetske agencije.

Holandski enolog Ilja Gort, vlasnik vinograda Šato de la Gard, u Bordou, rekao je da njegov nos može da razlikuje milione mirisa, što je ključna garancija za kvalitet vina koje proizvodi.
Nos je osigurao u londonskoj osiguravajućoj kompaniji Lojd, poznatoj ne samo po polisama osiguranja za velike kompanije nego i zato što osigurava delove tela slavnih ličnosti.
Tako su pevači Fred Aster i Marlen Ditrih osigurali noge, gitarista "Roling Stonsa" Kit Ričards ruke, a zvezda serije "Ružna Beti" Amerika Ferara osmeh.
Ilja Gort je rekao da je odlučio da osigura nos kada je čuo da je jedan muškarac izgubio čulo mirisa u saobraćajnoj nesreći.
"Pomislio sam da je sigurno užasno izgubiti čulo mirisa. To bi značilo da ne možete više da degustirate vino. Degustacija vina je nešto što radite uz pomoć nosa, a ne usta", rekao je 47-godišnji Gort.
Na lekarskom pregledu, koji je urađen pre sastavljanja polise osiguranja, utvrđeno je da je Gortov nos "bolji od proseka".


Izvor Blic
Back to top Go down
View user profile http://ne-zabavi-se.forumotion.com
 
Nos vredan 5 miliona evra!
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
ZABAVI SE :: Zanimljivosti-
Jump to: